Spannende wedstrijd resulteert in verlies
19 december 2015 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Vitesse A2

Vanavond trad Moedig Voorwaarts A1 opnieuw aan tegen Vitesse (Be) A2. Deze return speelde we thuis in de Spronk in Vledder. Eva Thalen, Mariska Koning, Sylvia van Kampen en Kasper Joling begonnen om 17:30 de aanval maar na enkele minuten gelijk gevaarlijk te zijn geweest met vele kansen viel, door een uitbraak, toch vrij snel de eerste goal door Vitesse : 0-1. MV ging opnieuw in de aanval en Sylvia maakte even later als nog het eerst punt voor MV:1-1.
Daarna namen Francien Visser, Yvonne van Kampen, Saskia van Munster en Wessel Greveling de aanval over maar opnieuw wist Vitesse te scoren. Daarna maakte Yvonne met een afstandbal opnieuw de gelijkmaker :2-2.
Daarna volgende een spannende periode waar MV echt de overhand had waarin respectievelijk Sylvia met een doorloopbal, Mariska met een strafworp en Wessel met een met een doorlopbal scoorden en MV ineens op 5-2 stond.
Vitesse wisselde toen een speler en ineens werd de wedstrijd anders. Helaas werd deze spanning Francien iets te groot want omdat zij voor heer speelde en maagklachten kreeg werd ze vervangen door Wybren Kuperus. Vitesse kwam daarna helaas terug naar 5-4 en met die stand gingen we de rust in.

Na de rust zette Vitesse de lijn van voor de rust door en liepen ze uit naar 5-7. Sylvia wist MV vervolgens weer in de wedstrijd terug te brengen met 1 punt verschil 6-7 maar de tendens was gezet. Vitesse wisselde opnieuw en opnieuw ging Vitesse een versnelling hoger en scoorden 6-8. Saskia wist nog 7-8 te maken maar opnieuw scoorde Vitesse: 7-9.
Eva bracht MV nog opnieuw weer dichterbij door een afstandbal naar 8-9.
Voor MV was toen echter de koek op en ze konden niet meer vrijuit spelen. Vitesse ging echter gewoon door en wist uiteindelijk uit te lopen naar 8-13.

Belangrijke momenten in de wedstrijd waren de wissel momenten van Vitesse door spelers die op een ander niveau speelden dan de andere spelers. Nadat de wedstrijd gespeeld was bleek dan ook dat 3 van de Vitesse spelers, en dus ook deze wissels, normaal in Vitesse A1 speelden maar mee waren gekomen omdat ze anders te weinig spelers hadden.
Dit klasse verschil zorgde voor onrust in het team van MV wat ook zo zijn invloed had op de wedstrijd, resulterend in een mat spelend MV in de 2de helft van de 2de helft.

Eindstand: 8-13