Jeugd opent het veldseizoen
2 april 2016 - Jacob Joling
Moedig voorwaarts A1 - ZKC19 A3

Op zaterdag middag om 12.30 waren de meeste A1 spelers weer present op het veld bij de Wiekslag voor de alweer eerste veld wedstrijd. Gezamenlijk werd het veld weer opgezet om om 13.00 te kunnen beginnen met de wedstrijd tegen ZKC'19 A3. Scheidsrechter Roelof van Dalen floot rond 13.00 dan ook voor de start van de wedstrijd en Moedig Voorwaarts met in de aanval Eva Thalen, Emy Otten, Max Stoevelaar en Wessel Greveling.
De wedstrijd begon stroef met het aftasten van zowel de tegenstander als de eigen spelers en het duurde vrij lang voor het eerste punt viel, helaas voor ZKC. OOk het tweede punt was voor ZKC maar naar de veld wissel werd MV sterker. De aanval begon meer snelheid te krijgen en Sylvia van Kampen, Saskia van Munster, Martijn Schrijver en Wybren konden middels een klein kansje van Martijn op 1-2 komen.
ZKC wist echter ook nu weer te scoren waarna Eva de stand op 2-3 wist te zetten met een klein kansje en moest Emy gewisseld worden door Mariska Koning.
Even voor de rust wist ZKC vervolgens nog 2-4 op het scorebord te zetten.

Na een goed gesprek met de spelers en de wissel van Wybren door Kasper Joling kon MV na de rust weer een vuist maken en was het spel beduidend sneller en effectiever.
Vrij snel wist Martijn dan ook via een doorloopbal 3-4 te maken en Sylvia met een klein kansje de score weer op 4-4 de zetten. De wedstrijd was weer open.
ZKC zag dit ook en zette ook een tandje bij wat voor hun resulteerde in 4-5 waarna Eva weer 5-5 aantekende via een doorloopbal.
Daarna was ZKC trefzekerder en kon weer uitlopen naar 5-8. Wessel wist vervolgens weer 6-8 te maken en Sylvia weer 7-8.
MV hield de druk er op maar ZKC haalde de snelheid uit de wedstrijd maar kon even voor het einde toch nog weer 7-9 op het score bord te zetten.
Dit werd ook de eindstand.

De wedstrijd tekende zich aan MV kant vooral door stroef spel en gemiste kansen. Een snelle optelling leert ons dat we 13 gemiste doorloopballen hadden waarbij het opvallend vaak gebeurde dat de bal over de rand van de korf rolde om dan net aan de buitenkant weer naar beneden te rollen. Verder hadden we heel veel gemiste kleine kansjes en nog veel meer net gemiste afstandsschoten. De wedstrijd kenmerkte zich dus niet door een gebrek aan kansen want die waren er echt volop! Wel viel op dat er vaak besluiteloos met de bal om zich heen werd gekeken tot iemand in beweging kwam.

ZKC is geen vreemde voor de A's en eerdere wedstrijden waren helaas allemaal dik verloren. Dit keer was dit duidelijk niet het geval. Winst of gelijkspel had zeker tot de mogelijkheden gehoord. Ondanks het stroeve spel was dit wel een mooie wedstrijd die in mijn ogen een belofte betekenen voor de rest van dit veld seizoen!

Eindstand: 7-9

Doelpuntenmakers MV

Martijn Schrijver - 2
Sylvia van Kampen - 2
Eva Thalen - 2
Wessel Greveling - 1

Frieda Shrijver heeft deze week een aantal foto's gemaakt. Deze zijn hier te vinden.