MV 1 herpakt na slechte eerste helft
7 februari 2016 - Norbert Baas
Des 3 - Moedig Voorwaarts 1

Na de wedstrijd tegen de voormalige koploper trof Moedig Voorwaarts in Des 3 een tegenstander die steeds beter op mekaar ingespeeld raakt en met een opmars op de ranglijst bezig is.
Moedig Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd al vielen de doelpunten weer moeilijk in de eerste helft. Na een kwartier met vele aanvallen van beide kanten stond Moedig Voorwaarts door twee afstandschoten van Roelof van Dalen en Alfred Stevens voor met 0-2. Na de 1-2 scoorde Sander van Dalen uit een doorbraak de 1-3.
Na deze score brak er een periode aan waarin Moedig Voorwaarts steeds te laat was en slap speelde. Des 3 trok de stand gelijk en liep zelfs uit tot 6-3. Na de 6-4 van Laura Otten in de laatste minuut scoorde Des in dezelfde minuut nog de 7-4.
Na een donderspeech van de coach kwam Moedig Voorwaarts feller en alerter uit de kleedkamer en via drie afstandschoten van Anouk Everts, Roelof van Dalen en Emy Otten werd de stand gelijk getrokken. Des kwam nog eenmaal op voorsprong na een strafworp. Sander van Dalen maakte in deze aantrekkelijke periode met een kleine kans gelijk en via afstandschoten van Judith Gorte en Sander van Dalen en een doorloopbal van Alfred Stevens nam Moedig Voorwaarts een voorsprong van drie punten. Enkel jeugdige spelers van Moedig Voorwaarts lieten weer de teugels zakken wat prompt in een tegendoelpunt resulteerde. Emiel Brommer maakte in deze periode na zijn blessure zijn rentree en verving de in de basis gestarte Wessel Greveling. De oudere spelers van Moedig Voorwaarts namen het team weer op sleeptouw en door doelpunten uit twee kleine kansjes van Alfed Stevens en Vera van Dalen behield Moedig Voorwaarts een voordelig marge. In de laatste minuten van de wedstrijd zorgden afstanddoelpunten van de zeer sterk spelende Anouk Everts en de voor Alfred Stevens ingevallen Max Stoevelaar voor de eindstand van 10-15 in deze aantrekkelijke sportieve doch zeer intensieve wedstrijd van beide ploegen.

Eindstand: 10-15