Junioren schieten te kort tegen SCO
9 januari 2016 - Jacob Joling
SCO A3 - Moedig Voorwaarts A1

Vandaag, zaterdag 9 januari, trad Moedig Voorwaarts A1 aan tegen SCO A3 in de Oolde Steenge te Wolvega, waar SCO net als VIOS en SIOS zijn zaalwedstrijden speelt.
De wedstrijd zou om 16:40 beginnen, maar i.v.m. een ernstige knieblessure in een vorige wedstrijd, waar zelfs een ambulance voor nodig was, moesten we dik 10 minuten later beginnen.
Door de strakke planning van een erg drukke speelagenda in de Oolde Steenge was helaas ingooien niet echt aan de orde en dus stonden we ineens na een rust van drie weken zonder training en wedstrijden weer te spelen. SCO bleek over een snel spel te beschikken en onze verdediging met Max Stoevelaar, Wessel Greveling, Saskia van Munster en Mariska Koning moest meteen alle zeilen bij zetten. Helaas vielen al snel de doelpunten om onze oren en namen de aanvallers Eva Thalen (als heer), Yvonne van Kampen, Kasper Joling en onze nieuwe speler Emy Otten bij 2-0 over. Ook zij hadden dezelfde problemen en daardoor was de stand al snel 4-0.
Pas toen kreeg MV weer vat op het spel en was het MV die de aanval begon. Helaas konden we pas bij 5-0 tot scoren komen en kon Kasper via een strafworp 5-1 aantekenen.
SCO beef echter aanvallen en al snel was het 6-1, waarna Wessel middels een afstandsschot 6-2 kon maken.
Dit was ook de ruststand.

In de rust zijn Sylvia van Kampen, Francien Visser en Wybren Kuperus gewisseld voor Max, Saskia en Mariska. Zo begon de 2de helft met een bijna nieuwe verdediging.
Ondanks dat wist Yvonne 6-3 maken met een afstandsschot. Helaas wist SCO toch weer een aanvalsspurt te maken en konden ze doorstomen naar 10-3, waarna Emy 10-4 wist te maken met een afstandsschot. Sylvia bracht ons naar 10-5 via een doorloopbal.
Ook daarna was SCO nog niet klaar en wist het nog verder uit te lopen naar 12-5, wat uiteindelijk de eindstand was.

MV speelde eigenlijk nog niet eens slecht. Zeker in het begin niet, want we hebben echt veel lange periodes continue op de korf kunnen schieten, maar uiteindelijk vielen de doelpunten niet.Zo wisten we meer dan 10 doorloopballen net niet te maken en misten meer dan 30 afstandsschoten net de korf.

Iedereen heeft wel eens dagen dat het niet lukt. En dit keer lukte heel veel niet binnen het hele team. Misschien doordat er drie weken niet was gespeeld of getraind? Zeg het maar.

Eindstand: 12-5