Jeugd wint thuis van Donkerbroek
16 april 2016 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Donkerbroek A1

Vanmiddag rond half 1 s'middags floot Jansje het startsein voor onze junioren tegen de A1 junioren van Donkerbroek.
Met Kasper Joling, Mariska Koning, Martijn Schrijven en Emy Otten in de aanval begon MV direct met een sterke aanval waarna vervolgens de aanval werd overgenomen door Donkerbroek. MV kon helaas in de eerst helft niet echt een vuist maken en Donkerbroek lukte het ook niet echt tot Donkerbroek uiteindelijk met 0-1 voor kwam te staan. Het duurde daarna even voor MV weer gelijk kon komen middels een doorloopbal van Mariska.
Na de veldwissel namen Yvonne van Kampen, Eva Thalen, Max Stoevelaar en Wessel Greveling de aanval over, maar ook bij hun wilde het niet echt lopen. Even voor de rust kon Donkerbroek de stand opnieuw naar zich toe trekken via een doorloopbal en gingen we rust in met de stand 1-2.

Het was duidelijk dat de junioren niet lekker speelden en dus werd er tactisch gewisseld waardoor Saskia van Munsteren de plek als heer van Wessel en Sylvia van Kampen de plek van Emy overnamen.

Na het startsein van de tweede helft was direct duidelijk dat MV een boost had gekregen met de wissels en speelde het direct anders en nog voor al het publiek, die weer in grote getale aanwezig was, terug was was de stand al 3-2 na een snelle doorloopbal van Saskia en een mooie vlakke afstandschot van Sylvia.
De kansen waren duidelijk gekeerd en het leek alsof er een ander MV in het veld stond!
Donkerbroek had ook door dat MV anders speelde en moest af en toe met maatregelingen die een strafworp in het voordeel opleverde. Mariska hield het bij het hoofd koel en maakte 4-2. Eva wist vervolgens nog dezelfde minuut 5-2 op het scorebord te zetten middels een afstandschot.
Toch wist Donkerbroek nog wel te scoren en kon dus ook weer op 5-3 met een afstandschot.
Dit maakte geen indruk op MV en Martijn kwam vervolgens 2 keer succesvol in actie door met een klein kansje en een afstandschot en zette daarmee de stand op 7-3.
Ook nu kon Donkerbroek nog weer ene puntje terug snoepen met een doorloopbal : 7-4.
Ook Max kon MV weer aan een extra punt helpen door een handig klein kansje en zette het scorebord al weer op 8-4.
MV leek het daarmee prima te vinden en zakte iets terug en Donkerbroek die duidelijk niet eens was met de stand van zaken kon nog terug komen tot 8-6 maar daarna was MV toch weer de meerdere en kon Jansje met 8-6 voor MV de wedstrijd beƫindigen.

Hoewel MV heel veel kansen wist te creƫren was de eerste helft matig en de 1-2 achterstand terecht. Een vernieuwd en veel beter spelend MV in de 2 de helft trok uiteindelijk toch nog de punten naar zich toe.

Eindstand: 8-6