Jeugd steelt punten v/d koploper
17 december 2016 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - NKC A2

Dit keer speelde Moedig Voorwaarts A1 thuis tegen NKC ( N ) A2. Een voor de A's onbekende tegenstander die ook nog eens boven aal de lijst prijkt met 4 gespeeld 8 punten. Vol goede moed en overtuigd van eigen kunnen is MV de wedstrijd gewoon begonnen die door scheidsrechter Marinus Doorten werd geleid.

MV toonde vanaf het begin vechtlust maar kwam al snel op 0-1 achter maar na een overtreding kon Kasper Joling, die samen met Eva Thalen, Yvonne van Kampen en Martijn Schrijver in de aanval begon, een strafworp verzilveren: 1-1. Na de vak wissel namen Saskia van Munster, Emy Otten, Max Stoevelaar en Wessel Greveling de aanval over en binnen 1 minuut kon Saskia MV al op voorsprong brengen door een doorloopbal. NKC kon echter weer gelijk komen maar Yvonne wist met een afstandbal de score weer in het voordeel van MV te brengen. Daarna was het de beurt aan NKC om weer voorsprong te nemen en kon uitlopen tot 3-5. Ook dit kon MV weer recht zetten na 2 afstand schoten van Eva: 5-5. Helaas wist echter NKC even voor de rust weer scoren waardoor we met 5-6 de rust in gingen.

Na een pep talk, vol complimenten met tips, trucks en een wissel waarbij Sylvia van Kampen werd gewisseld voor Emy, ging MV met nog meer strijdlust de 2de helft in. Vrijwel direct na de start kon verse wissel Sylvia met een doorloopbal de stand weer gelijk te trekken : 6-6 en de wedstrijd lag weer helemaal open! Vanaf dat moment begon een zinderende wedstrijd waarbij MV en NKC weer om en om gelijk of voor kwamen te staan. NKC kwam als eerste weer voor te staan maar Kasper kon met een onderhands kansje 7-7 op het score bord toveren. Dit keer was het niet NKC die de voorsprong nam maar MV via een kansje van Wessel. En weer kwam NKC terug. Opnieuw kon MV weer voorsprong nemen dankzij Yvonne en ook NKC was nog niet uitgespeeld: 9-9. Met nog maar een paar minuten op de klok werd het heel spannend, kon MV het hoofd echter koel houden en bracht Sylvia de score op 10-9. MV had in de laatste minuten moeite om zich in te houden en ging voor meer wat enkele keren resulteerde in bal verlies maar de bijna dichte verdediging van MV voorkwam erger.

Alles met elkaar was het een rare maar vooral spannende wedstrijd van bijna even sterke partijen. MV heeft het in de laatste minuten vooral gewonnen dankzij hun concentratie en niet aflatende verdediging tot de laatste minuut. Bij NKC werd men echter steeds onrustiger en blijkbaar is men dit soort wedstrijden waarbij tot de laatste minuut wordt weerstand word geboden niet gewend want de frustratie was dan ook groot bij NKC toen het eind signaal ging en zij hun eerste verlies moesten incasseren tegen MV.

Al met al heeft MV daarmee 2 punten afgesnoept van de tot nu toe ongeslagen koploper!

Eindstand: 10-9