Jeugd komt opnieuw sterk terug tegen Donkerbroek
23 april 2016 - Jacob Joling
Donkerbroek A1 - Moedig Voorwaarts A1

Opnieuw traden de junioren van Moedig Voorwaarts aan tegen Donkerbroek. Dit keer op sportpark Ontwijk net buiten Donkerbroek.
Na enig gezoek om het sportpark te vinden door meerdere omleidingen ter hoogte van Donkerbroek, kon even voor 2 uur de wedstrijd beginnen.
MV begon met Max Stoevelaar, Wessel Greveling, Eva Thalen en Mariska Koning in de aanval en Wybren Kuperus Emy Otten, Saskia van Munster en Martijn Schrijver in de verdediging maar kon ondanks een aantal bijna gevallen toch niet scoren en gaf daarmee Donkerbroek de gelegenheid om als eerste te scoren.
Vrij snel daarna kon Eva MV toch weer op 1-1 brengen via een doorloopbal maar het was Donkerbroek die vervolgens opnieuw scoorde en daarmee op 2-1 kwam. Maar voor Donkerbroek kon uitlopen kon Saskia de stand na een strafworp op 2-2 gelijk zetten.
Donkerbroek was daarna opnieuw degene die wist te scoren en kwam daarmee op 3-2 wat ook de ruststand was.

Daarmee ging MV opnieuw met een achterstand de rust in en moesten de puntjes op de I worden gezet.

Met Kasper Joling in plaats van Max begon MV de tweede helft weer met goede moed en Eva wist al snel de stand weer gelijk te trekken naar 3-3- met een doorloopbal.
Ondanks dat MV de overhand had was het opnieuw Donkerbroek die nu met 4-3 voor wist te komen maar daarna was het wel met de voorsprong gedaan want Saskia bracht de stand weer gelijk en vrij snel daarna wist Eva MV voor het eerst op voorsprong te brengen met opnieuw een doorloopbal! MV had even de voorsprong maar Donkerbroek kwam toch weer terug op 5-5.
Donkerbroek bleek na deze gelijke stand gefrustreerd te worden van het feit dat ze geen echte voorsprong konden maken en dat was in hun spel terug te zien. MV hield echter het hoofd koel en bleef aandringen. Dit resulteerde in een omslag in de wedstrijd en en MV wist vrij snel achter elkaar nog drie punten te maken via twee afstandschoten van Emy en nog één van Eva. Met ineens 5-8 op het score bord was de situatie ineens compleet anders want na steeds achter de feiten aangelopen te hebben stond MV ineens voor en had het ineens kans de pot te winnen.
Ook Donkerbroek kreeg dit in de gaten en zette alles op alles om terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte Donkerbroek ook nog enigszins maar MV wist de laatste minuten de situatie in de hand te houden en kon uiteindelijk met een nipte voorsprong de winst naar zich toe trekken.

Met een 7-8 eindstand was dit dus een behoorlijk lastige wedstrijd en waren de beide partijen aan elkaar gewaagd.
Net als de thuiswedstrijd was Donkerbroek vooral in het begin de sterkere partij maar moest Donkerbroek uiteindelijke de strijd zonder punten verlaten omdat ze gefrustreerd raakten omdat ze uiteindelijk MV er niet onder konden krijgen.
De MV junioren kenmerkten zich in beide wedstrijden door strijdlust en doorzettingsvermogen wat aan het einde resulteerde in constanter en beter spelend MV die ondanks de tegenslagen door knokte tot de laatste minuut. Dit resulteerde 2 keer in het terecht binnen halen van de punten.

Eindstand: 7-8