Jeugd laat punten liggen
11 maart 2017 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Heerenveen A3

Even na tienen floot scheidsrechter Roelof van Dalen het startsein voor de return van de Moedig Voorwaarts junioren tegen het junioren team van Heerenveen A3. MV begon met in de aanval Saskia van Munster, Yvonne van Kampen, Wessel Greveling Kasper Joling en kon met de eerste de beste doorloopbal van Saskia meteen het eerst punt op het scorebord zetten. Daarna duurde het even voor Heerenveen de tegenaanval met succes kon afronden en vrij snel daarna lukte hun dat opnieuw waardoor de stand ineens andersom was: 1-2. Inmiddels waren Martijn Schrijver, tevens aanvoerder, Wybren Kuperus, Emy Otten en Mariska Koning in de aanval toen Martijn de stand met een afstand schot de zaak weer gelijk trok en na de vak wissel was het Yvonne die MV alweer op voorsprong kon zetten: 3-2. Vanaf dat moment was het vooral Heerenveen die goede aanvallen kon uitvoeren en zo konden we 3-6 in de rust op het score bord zien staan.

In de rust werd er bij MV gewisseld namelijk Yvonne werd gewisseld door Sylvia van Kampen en Martijn door Max Stoevelaar. Heerenveen had geen wissels en begin vrij snel na het fluit signaal voor de 2de helft weer te scoren. Het was Max die vervolgens voor MV als eerste weer scoorde dankzij een mooi afstand schot.Daarna was het Heerenveen die via 4 doorloop ballen van hun 'heren' de stand op 4-11 konden zetten.

Daarna werd het even stil qua scores aan de kant van Heerenveen, MV rook zijn kans en begon een tegen offensief middels een afstand schot van Mariska, een klein kansje van Kasper en een doorloopbal van Sylvia Dit bracht de stand op 7- 11 en had MV meer tijd gehad dan hadden ze zeker kans gehad om gelijk of zelfs op voorsprong te komen maar helaas was het toch nog Heerenveen die net voor het eindsignaal nog wist te scoren. Dit zette de eindstand op 7-12 en kon Heerenveen terecht met 2 punten op zak weer huiswaarts.

Ondanks dat MV in bepaalde perioden overheerste waren het vooral het slechte passen en vangen van MV die hun spel bepaalden. Hierdoor had MV vaak onnodig bal verlies en dat op soms de meest onhandige en onnodige momenten wat Heerenveen onnodige kansen gaf die ze maar al te gretig benutten.

Eindstand: 7-12