Jeugd mist wedstrijdritme
27 februari 2017 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Emmeloord A1

Maandag avond 27 januari speelde MV A1 de inhaal wedstrijd tegen Emmeloord A1.
MV startte eerst met een mat spel en kon ondanks een snelle 1-0 voorsprong door Sylvia van Kampen, die samen met Saskia van Munster, Martijn Schrijven en Kasper Joling de eerste aanval begonnen, maar moest daarna hun meerdere erkennen in Emmeloord die vervolgens vrij snel uitliepen naar 1-3. Het andere vaak bestaande uit Mariska Koning, Emy Otten, Max Stoevelaar en Wessel Greveling konden helaas niet scoren en het was opnieuw Sylvia die wist te scoren: 2-3 en vervolgens was het Martijn die de stand weer gelijk stok: 3-3. Pas daarna kon ook Emy scoren met een afstand schot en Mariska met een strafworp. 5-3. Deze voorsprong kon MV echter niet vasthouden en voor MV het wist stonden ze met de rust opnieuw achter : 5-6.

MV nam de rust om orde op zaken te stellen en wisselde Wybren Kuperus voor Kasper, Yvonne van Kampen voor Emy en Eva Thalen voor Mariska. Helaas betekende dit ook weer een gewenning periode waarin MV ondanks de gelijkmaker door Yvonne kon MV weinig beginnen en kon Emmeloord uitbouwen naar 6-10. Pas toen kwam MV weer op dreef en konden eerst Saskia en Sylvia beide met een doorloopbal de stand naar 8-10 terug brengen. Helaas voor MV liet Emmeloord niet opnieuw toe dat de stand gelijk werd en ondanks nog een afstand schot van Eva werd de eind stand 9-12.

De vorige wedstrijd van de junioren was op 21 januari en sindsdien hadden ze alleen getraind waardoor ze wedstrijd ritme missen. Dat was in deze wedstrijd terug te zien. Daarnaast was Emmeloord veel scherper en fanatieker. Dit gaf Emmeloord de ruimte die ze nodig hadden om de punten uit Vledder mee te nemen.

Eindstand: 9-12