MV jeugd overheerst en pakt winst
5 december 2015 - Jacob Joling
VIOS (Nij) A2 - Moedig Voorwaarts A1

Met helaas nog geen enkele winst in de poule maar bij tot nu toe elke wedstrijd dichtbij een punt zijn de Aspiranten van Moedig Voorwaarts vandaag afgereisd naar Wolvega waar zij in de Sporthal Steense de return tegen VIOS (Nij) A2 moesten spelen. De wedstrijd begon dik 5 minuten eerder dan officieel op papier was aangekondigd en ondanks het eerdere verlies begon MV meteen voorspoedig en binnen enkele minuten hadden we de eerste pogingen als gedaan maar was het scoren zelf nog lastig.
Toch wist Sylvia van Kampen, die samen met Kasper Joling, Wybren Kuperus en Eva Thalen in de aanval begonnen, middels een doorloop bal de score op 0-1 te zetten. Vrij snel daarna wist Eva Thalen de stand alweer op 0-2 te zetten. Na de veld wissel was het aan Wessel Greveling, Yvonne van Kampen, Mariska Koning (als heer) en Saskia van Munster om te scoren. Ook bij hen ging dit in eerste instantie lastig maar Wessel haalde de druk van de ketel door op wel heel gemakkelijke manier 2 met een afstand schot te scoren.
De toon was daarmee gezet en MV ging dus met 0-4 de rust in.

Scherp en vast beraden ging MV de 2de helft in en vrij snel was het opnieuw Sylvia met een doorloop bal die opnieuw scoorde: 0-5. VIOS VIOS begon toen ook echt te spelen en in de hitte van de strijd die toen begon werden ook fouten gemaakt waardoor Kasper middels een strafworp de stand op 0-6 kon zetten.
VIOS kon vervolgens na een afstand schot nog op 1-6 komen maar dit was niet het begin van verwachte een inhaal slag voor VIOS maar het ontketende MV nu compleet en kon Mariska, opnieuw door een strafworp, 1-7 maken.

Eva wist vervolgens met 2 kleine kansjes de score op 1-9 te zetten. Francien Visser, die 10 minuten voor tijd nog werd gewisseld voor Saskia, kon haar meerwaarde laten zien door ook nog met een afstandschot 1-10 aan te tekenen. Om het af te maken scoorden Wessel en Eva beide met een afstand schot respectievelijk 1-11 en 1-12.

Na alle moeilijke wedstrijden liet MV nu zien wat het waard was. Alhoewel in eerste instantie meer gemist dan geraakt werd, werd de score gehalte nadien veel beter en mede dankzij een strakke en daardoor dichte verdediging kon VIOS ook niet tot scoren komen. De wedstijd was hierdoor snel en op hoog spel niveau die bij de aspiranten weliswaar wel bekend is maar niet altijd gespeeld wordt.
MV was dit keer echt de betere ploeg en daarom absoluut een terechte overwinning en is daarmee de nul van het score bord gepoetst!!

Eindstand: 1-12