MV1 behoudt gedeelde koppositie
29 november 2015 - Norbert Baas
Moedig Voorwaarts 1 - Des 3

Moedig Voorwaarts begon deze wedstrijd als koploper en speelde tegen de huidige nummer 3 met Roelof van Dalen, Judith Gorte, Alfred Stevens en Laura Otten in de aanval en Sander van Dalen, Naomi van de San, Emiel Brommer en Anouk Everts in de verdediging.
Laura Otten scoorde in de 2 de minuut de openingstreffer na lang balbezit van Moedig Voorwaarts na een mooie wegtrekbeweging. Na de 1-1 uit een strafworp scoorde Sander van Dalen de 2-1 van afstand in de 5 de minuut. Na de 2-2 bleef het lang zonder doelpunten en speelde zowel Moedig Voorwaarts als Des zeer slordig. In de 12 e minuut scoorde Alfred Stevens uit een kleine kans de 3-2. Des scoorde in de tegenaanval direct weer en nam in de 17 de minuut voor het eerst een voorsprong die direct weer teniet gedaan werd door de score van Sander van Dalen uit een kleine kans. Na wederom een zeer slechte periode van 10 minuten aan beide kanten nam Des opnieuw een voorsprong en behield die tot de rust.
4-5
In de rust greep coach Norbert Baas in door Vera van Dalen in te zetten voor Judith Gorte om meer rust te creeren in het zeer onrustige en slecht plaatsen de aanvalsvak. Dit resulteerde direct in doelpunten via een afstandschot van Laura Otten en een afstandschot van Naomi van der San in de eerste minuut na rust. Door een doelpunt uit een wegtreksituatie kwam Des in de 2 minuut na rust nog eenmaal terug tot 6-6. Na een strafworp in de 4de minuut van Alfred Stevens en een afstandschot van Roelof van dalen in de 6 de minuut nam Moedig Voorwaarts voor het eerst een voorsprong van 2 punten. Des kwam nog terug tot 1 punt via een doorloopbal maar een afstandschot van Naomi van der San in de 7 de minuut zorgde weer voor de 2 punten voorsprong. Direct scoorde Des weer in de minuut daarna. Na een 4 minuten met veel kansen die uit de korf sprongen van Moedig Voorwaarts scoorde Vera van Dalen de 10-8. In de minuut daarna kwam Des nogmaals terug tot 1 doelpunt verschil door een afstanddoelpunt. In de vier minuten dat er niet gescoord werd vielen de talentvolle junioren Eva Thalen en Wessel Greveling in voor Emiel Brommer en Laura Otten. Beide speelden een goede wedstrijd en voerden hun taken in de vakken goed uit. Na de 10-9 scoorde Naomi van de San haar derde doelpunt uit een doorloopbal. Des kwam na de 11-9 nog eenmaal terug tot op 1 doelpunt in de 15 de minuut. Na een afstandschot van Vera van Dalen in de 19 de minuut kwam de beste periode van Moedig Voorwaarts en zorgden Sander van Dalen in de 20 ste minuut met een afstandschot en in de 22 ste minuut Naomi van der San met een doorloopbal voor een vier punten voorsprong. In de 23 minuut kreeg Moedig voorwaarts de laatste tegentreffer uit een kleine kans. Na de 15-11 van Vera van Dalen in de 25 ste minuut lieten de oudere spelers van Des het lopen en keerde Judith Gorte het Veld weer in voor Anouk Everts die een publiekswissel kreeg van de coach voor haar goede wedstrijd.
In de 27 minuut en 28 ste minuut zorgden Sander van Dalen en Judith Gorte via 2 doorloopballen dat Moedig Voorwaarts met een eindstand van 17-11 deze moeilijke en slordige wedstrijd winnend afsloot.

Eindstand: 17-11