Jeugd wint van Noveas
1 oktober 2016 - Jacob Joling
Noveas A1 - Moedig Voorwaarts A1

De A's van Moedig Voorwaarts speelden zaterdag 1 oktober vanaf 12:00 op sportpark de Gagels in Steenwijk bij Noveas A1 thuis. Max Stoevelaar, Eva Thalen, Wessel Greveling en Mariska begonnen voor MV in de aanval. terwijl Wybren Kuperus, Emy Otten , Martijn Schrijver en Saskia van Munster de verdediging voor hun rekening namen.
Noveas wist na een mooi afstandschot al snel op voorsprong te komen. En na lange tijd aanvallen van MV ternauwernood steeds af te slaan wist Noveas vervolgens op 2-0 te komen. Na de vak wissel was het opnieuw MV die de aanval opende en gelukkig vielen ze nu wel waardoor Emy na 2 mooie schoten de score op 2-2 wist te zetten.
Noveas had echter nog steeds kansen en benutte deze ook waardoor we met een 3-2 stand de rust in gingen.

In de rust werd Kasper Joling er in voor Max en werd de 2de helft begonnen.
Noveas wist vervolgens opnieuw te scoren en daar mee stond MV met 4-2 achter.
Wybren wist de achterstand terug te brengen naar 4-3 maar Noveas scoorde opnieuw : 5-3.
Ondanks deze achterstand was het voornamelijk MV die het spel bepaalde maar er werd helaas veel gemist. Na een Wissel waarbij Sylvia van Kampen het veld in kwam voor Emy en meerdere schoten van Eva wist Eva uiteindelijk 5-4 te scoren en was de wedstrijd weer open waarna Mariska de belangrijke gelijkmaker kon maken: 5-5.
Vrij snel daarna bracht Sylvia MV voor het eerst op voorsprong 5-6 maar Noveas wist toch weer terug te komen op 6-6.
DIt was blijkbaar voor het getergde MV het moment om vol gas te geven. Ondanks steeds tegen een achter stand aan te hebben gekeken was winst blijkbaar mogelijk en dus ging MV in een hogere versnelling spelen.
Noveas had hier geen antwoord op en Wessel middels een kleinkansje een een Afred achtige teruggooi bal de stand in korte tijd naar 6-8 te brengen. Sylvia had na enkele bijna raak ballen de smaak te pakken en kon nu middels 2 afstandschoten de score op 6-10 zetten.
Wessel kon vervolgens ene paar minuten voor het einde met een doorloopbal de stand nog op 6-11 te zetten.

Kijkend naar de score zou je zeggen dat dit een makkelijke wedstrijd was. De rust stand van 3-2 geeft toch een ander beeld en makkelijk was het dus ook niet. Als we van makkelijk willen spreken dan was dit in de laatste 15 minuten.
MV had duidelijk de meeste conditie en Noveas liet het op conditie afweten. Zeker toen MV in die laatste periode het spel tempo omhoog bracht.

Het sterke punt van Noveas was het feit dat zij makkelijk scoren. Ieder schot op de korf bleek raak. MV miste vooral in de eerste helft helaas de meeste kansen. Dit blijft toch een zwak punt.
Maar tegen Noveas was het aantal kansen zo groot, zeker in de 2de helft, dat scoren niet uit kon blijven! MV A1 heeft hiermee terecht 2 punten meegenomen naar Wapserveen!

Eindstand: 5-9