Jeugd wint eerste wedstrijd van seizoen
3 september 2016 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Noveas A1

Stipt 10 uur floot scheidsrechter Jan de Boer voor het begin van de wedstrijd van onze A's tegen Noveas en MV ging meteen voorspoedig van start met Sylvia van Kampen, Emy Otten, Wessel Greveling en Kasper Joling in de aanval.
Sylvia kreeg direct in de 1ste minuut een kans op afstand en het was meteen raak. 1-0 voor MV.
Daarna kreeg MV meteen meer kansen en wist Kasper in de 5de minuut de score met een klein kansje op 2-0 te zetten.
Opnieuw bleef MV aanvallen maar werd het scoren lastiger na de vak wissel waarbij Yvonne van Kampen, Mariska Koning, Martijn Schrijver en Wybren Kuperus de aanval overnamen en "pas" in de 19de minuut kon Martijn via een mooi afstand schot de stand op 3-0 zetten. In de 21ste minuut herhaalde Martijn deze actie en was het al weer 4-0.
Noveas begon pas toen een beetje grip op de wedstrijd te krijgen en kon in de 25ste minuut nog 4-1 rust stand op het score bord te plaatsen.

Na de rust is aan MV kant eea gewisseld en direct na de rust kon Sylvia alweer snel scoren : 5-1. Hierdoor mochten Saskia van Munster , Eva Thalen en Max Stoevelaar, de gewisselde spelers, samen met Mariska Koning de aanval overnemen maar bleek het lastig te zijn om in de wedstrijd te komen. Dit gaf Noveas ruimte en konden zij snel weer op 5-2 komen. Saskia wist de stand nog op 6-2 te zetten maar vanaf dat moment was Noveas overheersend en konden zij terug komen tot 6-5.
In de 23ste minuut kon Eva dit echter middels een afstandschot doorbreken en vanaf dat moment had MV de scepter weer in de handen en kon MV weer uitlopen naar een eindstand van 11-5 dankzij afstand schoten van Emy, Wessel een doorloopbal van Eva en een strafworp van Saskia.

MV was grotendeels duidelijk de sterkere partij. Zelfs in de periode dat Noveas terug kon komen was MV niet de slechtere partij maar kon MV vooral niet scoren. In die periode hebben we enkele minuten naar net gemiste kansen mogen kijken.
Al met al een mooie wedstrijd waarin de A's duidelijk beter en conditioneel sterker waren.
Een terechte winst dus en een super begin van de competitie!

Eindstand: 11-5