Jeugd verliest spannende wedstrijd
3 december 2016 - Jacob Joling
Emmeloord A1 - Moedig Voorwaarts A1

Om plm 16:45 floot de scheidsrechter af voor weer een nieuwe wedstrijd. Dit keer in Emmeloord tegen de A's.
De wedstrijd begon matig maar MV had duidelijk de overhand. Toch was het Emmeloord die als eerste scoorde maar al snel zette Eva Thalen die samen met Mariska Koning, Martijn Schrijver en Kasper Joling de aanval aangingen 1-1 op het scorebord. Na de vakwissel namen Sylvia van Kampen, Yvonne van Kampen, Max Stoevelaar en Wessel Greveling de aanval over en kon Sylvia al snel 1-2 maken middels een afstandschot. Wessel wist vervolgens via een doorloopbal 1-3 te maken. Na opnieuw gewisseld te zijn kon Emmeloord toch weer scoren maar kon Eva opnieuw met een afstandschot scoren en gingen we de rust in met 2-4 op het scorebord.

TIjdens de rust hadden we een voorzichtig goed gevoel over de wedstrijd maar daar er nog van alles kan gebeuren hebben we alles nog even op scherp gezet en Emy Otten gewisseld voor Yvonne van Kampen en Saskia van Munster voor Mariska Koning. Het begin van de tweede helft werd gekenmerkt door vele aanvallen van MV als ook het continue zwaar verdedigen waardoor de eerst 10 minuten niet werd gescoord. Uiteindelijk kon Sylvia de score weer openen met een doorloopbal maar kon Emmeloord ook opnieuw scoren. Ook Martijn kon via een afstandschot scoren: 3-6. Vanaf dat moment was het helaas Emmeloord degene die kon scoren en konden zij uiteindelijk uitlopen naar 8-6. MV vocht in die periode als leeuwen maar het mocht niet baten. Sylvia kon even voor tijd nog 8-7 maken dankzij een klein kansje. En in het eindsignaal kon Sylvia ook nog gevaarlijk zijn. De één zegt dat hij zat de andere niet. Hoe dan ook de scheids floot af midden in een spannende actie van MV waardoor deze toch niet zou hebben gezeten.

Al me al een wedstrijd waar iedereen gemengde gevoelens aan over heeft gehouden. Vooral het net niet scoren is wat MV de nek om heeft gedaan en daardoor moest het de punten in Emmeloord achterlaten.

Eindstand: 8-7