Sim een maatje te groot voor MV jeugd
6 februari 2016 - Jacob Joling
Sim A1 - Moedig Voorwaarts A1

MV A1 was al op tijd in de blauwwit hal in Heerenveen voor de return wedstrijd tegen SIM A1. Toch duurde het nog even voor we mochten beginnen.
SIM begon meteen voorspoedig en MV keek binnen een paar minuten tegen een 2-0 achterstand aan.
Yvonne van Kampen die samen met Eva Thalen Max Stoevelaar en Wessel Greveling de aanval overnamen van Mariska Koning, Emy Otten, Martijn Schrijven en Kasper Joling, wist vervolgens 2-1 te maken met een afstandschot.
Opnieuw wist SIM met een doorloopbal te scoren maar Mariska wist er er weer 3-2 van te maken. SIM bleef scoren en Wessel kon pas later 8-3 op het score bord zetten. Helaas wist SIM nog met 9-3 de pauze in te gaan.

MV heeft in de pauze vervolgens een aantal wissels gedaan en zo kwamen Wybren Kuperus voor Kasper Joling , Sylvia van Kampen voor Martijn Schrijver en Saskia van Munster voor Emy Otten in de 2de helft op het veld.
Sylvia wist al snel te scoren met een afstandschot en de stand op 9-4 zetten. Helaas kwam SIM ook weer in zijn spel en Kon Sylvia pas later 13-5 op het bord zetten. Daarna kon Mariska pas bij 15 tegen de 6de op het bord zetten.
Wessel wist er volgens nog 16-7 van maken maar SIM wist er daarna nog 1 in te persen.

Dat maakt een eindstand van 17-7. SIM was duidelijk het betere team maar het grootste gros werd door een speler van SIM gemaakt. En opnieuw heeft MV weer heel veel kansen niet tot een punt kunnen omzetten zoals 35 bijna rake afstand schoten en meerdere mislukte doorloop ballen. Ja SIM was duidelijk de sterkere maar had wel hulp van de scheidsrechter. Voor de bal tegen de voet is bij SIM nooit voor gefloten en voor een strafworp vragen we ons nog steeds af wat er nu eigenlijk gebeurde. Hoe dan ook MV A1 heeft de punten bij SIM moeten achterlaten.

Eindstand: 17-7

Doelpuntenmakers MV

Sylvia van Kampen - 2
Wessel Greveling - 2
Mariska Koning - 2
Yvonne van Kampen - 1

Deze week heeft Laura een aantal foto's gemaakt. Bewonder ze hier.