MV1 kampioen!
7 mei 2016 - Norbert Baas
Roreko 4 - Moedig Voorwaarts 1

De twee sterkste teams uit de competitie maakten er op de vroege zondagmorgen onder leiding van de zeer goed fluitende onafhankelijke scheidsrechter Alwin Hoeve van Meko 74 een mooie wedstrijd van.
In tegenstelling van wat verwacht werd had trainer/coach Norbert Baas Emiel Brommer in plaats van Alfred Stevens tegenover de gevaarlijkste speler van Roreko 4 Gert Flinkert gezet. Het idee hierachter was dat de andere spelers dan meer ruimte zouden krijgen en dat Emiel Brommer mooi kon wennen aan de tegenstand die normaal is in de vierde klasse. Moedig Voorwaarts kon in de eerste helft niet profiteren van die ruimte en kwam na een eerste periode die in een hoog tempo werd gespeeld op een 5-2 achterstand. Moedig Voorwaarts 1 vocht zich terug tot 5-5 en ging er zelfs met 2 doelpunten overheen tot een 5-7 voorsprong. Hierna brak er een sterke periode van Roreko 4 aan die via 3 doelpunten met een 8-7 voorsprong de kleedkamers opzocht. In deze periode net voor de pauze was er echter al te zien dat het hoge tempo sommige spelers van Roreko 4 parten speelde.
Na de pauze kwam Moedig Voorwaarts al snel weer op gelijke hoogte en door 6 doelpunten om en om werd er een tussenstand van 11-11 bereikt. De dames van Moedig Voorwaarts gingen beter spelen en dit had zo zijn invloed op het totale spel.
Hierdoor brak er een sterke periode aan van Anouk Everts die viermaal scoorde omdat haar tegenstander haar meer ruimte moest geven. Roreko 4 scoorde in deze periode nog een maal en ook Alfred stevens scoorde via een strafworp. Een van de weinige aangezien er aan beide kanten een aantal strafworpen gemist werden. Anouk Everts kreeg in de laatste drie minuten een publiekswissel en werd vervangen door juniore Saskia van Munster.
Al met al een mooie wedstrijd met veel tempo en twee ploegen die vol voor de winst en het kampioenschap gingen. Moedig Voorwaarts neemt met een kampioenschap afscheid van de reserve klasse en maakt na de zomer zijn opwachting in de vierde klasse.

Eindstand: 12-16