Jeugd wint van VIOS
9 april 2016 - Jacob Joling
VIOS A2 - Moedig Voorwaarts A1

Vanmiddag om 14:15 floot de scheids het start signaal voor de wedstrijd VIOS A2 - Moedig Voorwaarts A1 bij de Nije Stiense in NijeHoltpade. Direct gingen Wessel Greveling, Max Stoevelaar, Saskia van Munster en Sylvia van Kampen in de aanval.en aanvoerder Emy Otten, Mariska Koning, Kasper Joling en Martijn Schrijver in de verdediging. De eerste aanval was niet echt goed te noemen en VIOS nam al gauw de leiding over qua spel en uitgaande van deze periode zouden een zware wedstrijd kunnen verwachten. Tegen de overmacht in was het echter MV een doorloopbal van Saskia die 0-1 scoorde.
Vrij snel daarna maakte VIOS echter via een doorloopbal: 1:1. en met een klein kansje 2-1.
Daarna werd er even niet gescoord maar MV begon wel weer meer grip op de wedstrijd te krijgen. VIOS kon hierdoor niet altijd netjes verdedigen waardoor Kasper met een strafworp 2-2 kon aantekenen en Saskia dito 2-3 op het scorebord kon zetten. Nu begon MV op dreef te raken maar werd de ene na de andere bal gemist en werd ondanks dat MV duidelijk de sterkere partij was niet te scoren tot Saskia uiteindelijk even voor rust toch 2-4 op het bord wist te zetten.

In de rust werden nog even de puntjes op de i gezet en werd Martijn gewisseld door Eva Thalen die als heer het veld op kwam.

Na de rust bracht Emy de stand met een doorloopbal op 2-5 en Kasper met een strafworp op 2-6. VIOS begon nu ineens door te krijgen dat ze gingen verliezen en begon druk te zetten wat hun uiteindelijk terug bracht naar 5-6 . MV nam even gebruik van deze periode om tot rust tot komen maar nam toen weer het heft in handen via een afstandschot van Mariska.
VIOS kon dit nog beantwoorden door terug te komen tot 6-7 maar MV nam geen gas terug en stoomde via een doorloopbal van Saskia, een strafworp van Kasper, een doorloopbal van Eva en nog een strafworp van Saskia door naar 6-11.
VIOS begon wanhopig proberen om de oovermacht van MV te stoppen en wist nog wel op 7-11 komen maar het leed was geschied.

De eindstand 7-11 was een terechte stand en overwinning voor MV A1 ze waren gewoon sterker en kansrijker. Ondanks deze duidelijke overwinning had de winst nog groter kunnen wijn want net als voorgaande wedstrijden werd er toch weer veel gemist. een paar cijfers: meer dan 22 gemiste doorloopballen en meer dan 30 net gemiste afstand schoten.

Zoals gezegd een terechte winst maar vooral gewoon een mooi spannende wedstrijd!

Eindstand: 7-11