Jeugd speelt sterke wedstrijd
10 december 2016 - Jacob Joling
Leonidas/de Hoeve A2 - Moedig Voorwaarts A1

In de Duker te Noordwolde speelde Moedig Voorwaarts A1 uit tegen Leonidas/ de Hoeve A2 . Opnieuw werd dit een spannende streek derby en Eva Thalen, Sylvia van Kampen, Wybren Kuperus en Martijn Schrijver mochten de aanval beginnen. Helaas liep dit nog niet lekker en Leonidas kon relatief makkelijk op een 2-0 voorsprong komen. Daarna was het Wessel Greveling die samen met Max Stoevelaar, Saskia van Munster en Emy Otten de aanval over namen al snel 2-1 kon maken middels een klein kansje. Max kreeg vrij snel daarna ook een kansje en kon de score al weer gelijk trekken: 2-2. Opnieuw werden de vakken gewisseld en dit keer kon Sylvia met een doorloop bal MV op voorsprong zetten 2-3 maar Leonidas kon toch weer gelijk komen. Emy kwam toen echt los en wist er in korte tijd 2 afstand schoten in de korf te prikken en even voor de rust kon Sylvia na enkele kansen met een doorloopbal de rust stand op 3-6 zetten.

Opnieuw ging MV met voorsprong de kleedkamer in maar kwamen ze er dit keer veel scherper uit. Kasper Joling werd gewisseld voor Wybren maar ook Leonidas wisselde twee spelers. Hierdoor veranderde de machtsverhouding nogal. Ondanks Leonidas' intentie om met deze wissels meer druk te zetten kwamen ze het eerste deel van de 2de helft niet aan bod. MV ging erg voorspoedig van start en gaf Leonidas bijna geenspeel ruimte waardoor de bal de 2de helft vooral in de aanval helft van MV verbleef en werd bijna elke uitbraak van Leonidas al op eigen helft afgekapt! Sylvia opende de punten regen met een afstandsschot, Max een klein kansje, Wessel een doorloop bal nadat hij de bal van Leonidas had herwonnen, opnieuw een afstandsschot van Sylvia en Emy en voor Leonidas het doorhad was het 3-12. MV moest toen even op adem komen wat Leonidas weer wat ruimte gaf en 5-12 konden maken.Martijn wist vervolgens weer te scoren met een afstand schot. De machtsverhoudingen waren van af dat moment meer gelijk en de wissels van Leonidas kregen ruimte om te scoren. Er werd van af dat moment om en om gescoord. Saskia kon 6-14 maken en Emy kon het laatste punt van de wedstrijd maken 8-15.

Dit keer gaf de eind score een goed beeld van de wedstrijd: MV was gewoon de sterkere en dat laat de score terecht zien. Al met al een mooie wedstrijd waarbij MV vooral heeft gewonnen door erg strak te verdedigen waardoor Leonidas het grootste deel van de wedstrijd gewoon niet tot aanval kon komen. Opnieuw had MV echt heel veel kansen maar dit keer minder gemiste ballen waardoor de score snel kon oplopen. Een lust om naar te kijken en het laatste deel van de wedstrijd de coaches steeds stiller terwijl de toeschouwers steeds luider werden! Al met al zeer verdiende eerste punten die Moedig Voorwaarts A1 terecht mee nam uit Noordwolde!

Eindstand: 8-15