Eerste zaalwedstrijd helaas verloren
12 november 2016 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - SIOS (w) A2

Op 12 november 10:00 floot scheidsrechter Marinus Doorten het start signaal voor de 1ste zaal wedstrijd. Moedig Voorwaarts mocht als eerste in de aanval gaan met Emy Otten (aanvoerder) Saskia van Munster, Max Stoevelaar en Wybren Kuperus. Helaas liep deze niet voorspoedig en al binnen een minuut mocht de verdediging, bestaand uit Yvonne van Kampen, Eva Thalen, Wessel Greveling en Kasper Joling, al volop aan het werk. De lange afstand bal van SIOS was daarbij niet te verdedigen en dus stand MV al snel met 0-1 achter.
MV probeerde zich te hervatten en het spel was ook goed te noemen maar scoren bleek helaas lastig waar SIOS elke aanval ook redelijk makkelijk scoorde waardoor zij snel uitliepen naar 0-2. Pas toen kon Wessel met een afstand bal scoren: 1-2.
Al snel werd het al weer 1-3 maar MV kon zich met een doorloopbal van Max weer terug vechten naar 2-3. Daarna was het gedaan met het scoren van MV en kon SIOS uitlopen naar 2-5 wat ook de ruststand was.

In de rust is Max gewisseld voor Martijn Schrijver en na een pep talk gin MV weer van start in de 2de helft.
Opnieuw kon SIOS ondanks de vele bijna raak aanvallen van MV wel scoren en uitlopen naar 2-8 tot Eva weer wist te scoren via een afstand schot: 3-8.
Helaas was het SIOS die wel kon scoren en dus kon uitlopen naar 3-11.
Ondanks dat het SIOS voor de wind ging was SIOS toch geïrriteerd wat in enkele vrije ballen resulteerde die MV helaas niet kon verzilveren.
Wel lukte het Kasper om de strafworp die MV kreeg te verzilveren naar 4-11 en even laten kon Kasper met een afstandschot opnieuw het scorebord in het voordeel van MV laten aanpassen naar 5-11. SIOS was echte rniet onder de indruk en bleef de druk er op houden wat resulteerde in een eindstand van 5-12.

Al met al bleef het spel van MV vooral op het gebied van scoren achter. Dit veroorzaakte een onzeker en langzamer spel waar SIOS dankbaar gebruik van maakte.

Eindstand: 5-12