Jeugd wint wederom van LDODK
13 februari 2016 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - LDODK A1

Vanmiddag om 17:30 speelden de junioren van Moedig Voorwaarts opnieuw tegen LDODK Gorredijk. Alhoewel de uitwedstrijd gewonnen werd met 5-17 staat LDODK wel net boven Moedig Voorwaarts en is het daarmee geen gelopen race.
Moedig Voorwaarts ging met deze instelling voortvarend van start en winst al snel het initiatief naar zich toe te trekken.
Met (de jarigige) Emy Otten, Mariska Koning, Kasper Joling en Martijn Schrijver in de aanval wist MV direct in de eerste minuut met een doorloop bal van Mariska en in de 2de minuut via een afstand schot van Emy de stand al op 2-0 te ztten.
Daarna namen Wybren Kuperus, Sylvia van Kampen, Saskia van Munster en Wessel Greveling de aanval over en wist Wessel al weer in de derde minuut de score op 3-0 te zetten. Daarna werd het even rustig aan de MV-kant en kreeg LDODK de kans om iets terug te doen waardoor het toch al in de 8ste minuut 3-1 werd. MV kwam echter terug en Emy wist in de 10de minuut via een klein kansje 4-1 aan te tekenen. Emy wist daarna in de 17de minuut opnieuw via een klein kansje 5-1 op het bord te zetten.
LDODK wist vervolgens nog 5-3 te komen en opnieuw wist Emy de stand in de 20ste minuut weer op 6-3 te brengen. Nadat LDODK nog 6-4 wist te maken bracht Wessel de stand middels een doorloop bal en een klein kansje alweer op 8-4. In de laatste minuut van de 1ste helft maakte Kasper nog 9-4 door een straf worp te nemen. (Zie einde van het verslag)

In de rust is de prachtige stand gerelativeerd door iedereen op het hart te drukken dat de strijd nog lang niet gestreden was en zijn Emy, Mariska en Martijn gewisseld door Max Stoevelaar, Eva Thalen en Yvonne van Kampen.

Na de pauze nam MV opnieuw de touwtjes in handen en kon Eva al in de 33ste minuut 10-4 maken met een doorloopbal en nog geen 2 minuten later 11-4 door Sylvia via een afstandschot. Pas in de 38ste minuut kon LDODK pas weer scoren met een doorloop bal. Eva wist daarna weer met een doorloop bal 12-5 te maken en Max in bijna dezelfde minuut met een afstandschot 13-5, Even later kwam LDODK weer via een afstandschot op 13-6 maar in dezelfde minuut wist Sylvia opnieuw met een doorloop bal 14-6 waarna even later in de 53ste en 58ste minuut Eva opnieuw scoorde met twee doorloopballen het en de stand op 17-6 bracht.
in de laatste minuut wist LDODK nog 17-7 te maken maar was de strijd duidelijk in het voordeel van MV gestreden.

Ondanks enkele organisatorische foutjes in o.a. de aanval wist MV duidelijk met overtuiging te winnen. Helaas is dit keer niet bijgehouden hoe vaak er gemist werd maar dit was als vanouds behoorlijk veel. Gelukkig ondanks dit gegeven waren duidelijk veel kansen raak. Vooral de kleine kansjes en doorloop ballen hadden een bepalende factor!

Al met al een hele mooie wedstrijd en verdiende 2 punten!

Eindstand: 17-7