Junioren A1 Kampioen!!!
14 oktober 2016 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Centrum/Avereest A1

Om 10.00 zou scheidsrechter Marius Doorten het fluit signaal geven voor het begin van de wedstrijd van Moedig Voorwaarts A1 tegen Centrum/ Avereest A1 toen MV coach Jeannet Stelling even de aandacht vroeg voor de week van de scheidsrechter. Marius ontving enigszins verbaast een leuke attentie als blijk van waardering voor zijn inzet als scheidsrechter.

Vrij snel daarna floot Marius als nog voor het begin van de wedstrijd en MV mocht als eerste met de Max Stoevelaar (aanvoerder), Emy Otten, Martijn Schrijver en Saskia Munster aanval beginnen. Die eerst aanval duurde maar kort en direct daarop moesten Kasper Joling, Wessel Greveling, Mariska Koning en Eva Thalen in de verdediding aan het werk. Ook dit duurde kort en de aanvallers van MV kregen snel opnieuw de kans om aan te vallen.
Emy maakte dankbaar gebruik van deze snelle wisselingen en wist al in de eerste minuut 1-0 voor MV op het score bord te zetten.
Na plm vooral aanvallen van MV kon Martijn 2-0 aantekenen en 3 minuten later was het al weer Eva die 3-0 aantekende.
Pas toen kom Avereest iets terug doen en werd het 3-1.
Vervolgens was het Saskia die 4-1 maakte maar viel MV terug waardoor Avereest weer kansen kreeg en 1 verzilverde : 4-2
Direct daarna was het Saskia die 6-3 op het score bord wist te zetten en vrijwel direct daarna kon Martijn het alweer naar 7-3 brengen in de 31 ste minuut.
Daarmee was de eerste helft nog niet afgelopen want Avereest knokte zich binnen enkele minuten nog weer terug naar 7-5.

Met de lichte voorsprong op het bord gingen beide teams de rust in en bij MV werd duidelijk door de coaches aangegeven dat deze lichte winst nog geen partij winst betekend en om wat meer lengte in de ploeg te brengen werd Mariska gewisseld voor Yvonne van Kampen waar eerder in de 1ste helft om de zelfde reden ook Max werd gewisseld voor Wybren Kuperus.

De tweede helft begon een stuk lauwer dan de eerste helft en het duurde nog wel even voor Saskia middels een klein kansje 8-5 wist te maken, maar Avereest gaf niet op en kon ook dankzij een klein kansje 8-6 maken. Even daarna maakte Yvonne echter alweer 9-5.
Wessel schoot vervolgens ook van afstand de score naar 10-5 waarna Saskia het zelfde deed en alweer 11-5 aantekende en Wybren met een doorloop bal 12-5 maakte. Avereest kon vervolgens terug komen naar 12-7 waarna Wessel ook met een doorloopbal 13-7 maakte en Saskia het doelsaldo van MV op 14-7 zette. Daarmee was voor MV de koek qua score op. Avereest wist echter nog wel 3 keer te scoren en kon de stand nog even voor het eind signaal op 14-10 zetten.

Hiermee is MV A1 met 8 punten eerste in de poule.
Leonidas/ de Hoeve, met wie MV A1 de eerste plek deelde moest toen nog spelen maar heeft later ook winnend afgesloten. MV A1 heeft hierbij net zoveel punten als Leonidas/ De Hoeve wat conform de regels betekend dat het hier om een gedeelde eerste plaats gaat wat MV A1 kampioen maakt!!