Jeugd haalt punten op in Noordwolde
17 september 2016 - Jacob Joling
Leonidas/de Hoeve A2 - Moedig Voorwaarts A1

Na enig gedoe met het veld nadat de vorige wedstrijd bij Leonidas was uitgelopen floot de scheidsrechter om 13:40 het start signaal van de wedstrijd tegen Leonidas.
MV kwam hier bij moeizaam van start en was nog niet scherp toen in de derde minuut een aanvaller van Leonidas zo door de verdediging heen kon lopen om hen via een doorloopbal op 1-0 te zetten. Daarna sloot de verdediging, met Kasper Joling, Wessel Greveling, Sylvia van Kampen en Emy Otten zich en zich kon de aanval van MV met Eva Thalen, Saskia van Munster, Max Stoevelaar en Mariska Koning langzamerhand grip op de wedstrijd krijgen.
Dit resulteerde in bijna 10 minuten kans op kans op kans voor MV en Eva kon op de 12de minuut eindelijk de gelijkmaker maken: 1-1.
Na de vakwissel moesten de aanvallers de verdediging op zich nemen en werd MV steeds meer gedreven om de wedstrijd tot een succes te maken. De tijdens de training geleerde snelle aanvallen werden nu uitgeprobeerd maar brachten eerder verwarring dan succes. Na deze enkele mislukte pogingen waarop Leonidas in de 18de minuut weer op 2-1 voorsprong kon komen grepen de A's van MV terug op oude vertrouwde manieren van spelen en zo kon MV toch weer in het spel komen en vertrouwen in eigen kunnen krijgen.
Vanaf dat moment stonden onze A's weer op scherp en vrijwel direct daarna kon Sylvia al weer 2-2 op het scorebord zetten middels een mooie doorloopbal. Mariska en Eva scoorden in de 24ste minuut snel ook alweer en stond de stand op 2-4. Emy kon vervolgens in de 26 en 28ste minuut via 2-5 op 2-6 te zetten middels afstandschoten en 1 minuut voor de rust veranderde Eva, ook met een afstandschot, de stand nog naar 2-7.

Met deze lichte voorsprong ging MV dus de rust in en direct na de rust werden Kasper en Wessel gewisseld voor Wybren Kuperus en Martijn Schrijver en begon de gewenning aan het spel van Leonidas opnieuw wat Leonidas de gelegenheid gaf om in de 38ste minuut, via een afstandschot, terug te komen naar 3-7.
Emy bracht de stand een minuut later al weer op 3-8 met een doorloop bal.
Daarna leken zowel MV als Leonidas het wel goed te vinden en werd de wedstrijd rustiger . Er gebeurde minder en werd veel gemist.maar uiteindelijk wist Emy in de 56ste minuut nog 3-9 te maken.
Dit zette Leonidas echter weer op scherp en zij begonnen druk te zetten en konden langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe te trekken en kon uiteindelijk in de laatste 5 minuten nog terug komen tot 5-9.

De wedstrijd verliep door alle omstandigheden vreemd. We begonnen veel later, de A's moesten echt in het spel komen en de scheidsrechter, die van Forward in Steggerda kwam floot niet partijdig maar ook niet consequent. Zo werden uit ballen niet afgefloten en werd voor het uit de handen slaan wel gewaarschuwd maar werd het letterlijk uit de handen slaan gewoon niet afgefloten. Dit had gelukkig geen zware druk op de wedstrijd maar leverde wel frustraties op. Uiteindelijk was het heel strak verdedigen van MV de reden dat MV met een terechte winst de punten mee naar huis kon nemen.

Eindstand: 5-9