Jeugd gaat strijd aan maar verliest nipt
28 mei 2016 - Jacob Joling
ZKC'19 A3 - Moedig Voorwaarts A1

Vandaag trad MV A1 aan tegen ZKC'19 A3 in Zuidwolde. Voor Beide partijen een belangrijke wedstrijd want ZKC kon als enige Kampioen worden terwijl MV bij winst samen met ZKC kampioen kon worden.
Een belangrijke wedstrijd dus die op het scherpst van de snede gespeeld werd en waar alle factoren van groot belang waren.
MV begon voorspoedig en kon met Sylvia van Kampen, Max Stoevelaar, Saskia van Munster en Wessel Greveling in de aanval en Martijn Schrijver, Mariska Koning Emy Otten en Kasper Joling in de verdediging al snel op winst komen door een doorloopbal van Sylvia. En ondanks dat ZKC 4 minuten later met een afstand schot weer op gelijke voet kwam leek MV de sterkere partij te zijn.
Maar helaas vertelde de score een ander verhaal want ZKC kon letterlijk elke kans verzilveren en wist zo via een strafworp en 2 afstand ballen toch op 4-1 komen.
Nadat Wessel toch nog 4-2 kon aantekenen met een doorloop bal gingen we dan ook met deze 4-2 stand de rust is.
In de pauze zijn Eva Thalen en Yvonne van Kampen gewisseld voor Max en Emy en is MV vervolgens opnieuw in de aanval gegaan. Echter opnieuw was het slechts ZKC die konden scoren en was het Eva die uiteindelijk 7-3 kon maken via een afstandschot. Vanaf dat moment ging het beter met MV die als leeuwen vochten voor punten. Zo konden Kasper, Wessel, Eva en Emy, die intussen voor een geblesseerde Mariska weer in het veld was gekomen, de stand op 8-7 zetten. Met nog 5 minuten op de klok moest MV vechten tegen een ZKC die erg doelbewust de tijd rekte en zo de wedstrijd uit zong met voor hun in de laatste minuut nog een nekslag voor MV door op 9-7 te komen.
MV heeft in deze wedstrijd echt geknokt voor wat ze waard waren maar alles zat tegen. Zo hebben ze als vanouds weer heel veel net gemist maar de grootste tegenstander leek toch de scheidsrechter die helaas een thuiswedstrijd floot. Waar MV weinig goed kon doen kom ZKC alles verkeerd doen. Dit had natuurlijk zijn invloed op de wedstrijd maar MV knokte moedig voort.

Ondanks dit alles feliciteren wij ZKC'19 A3 met hun kampioenschap!

Eindstand: 9-7