Jeugd beleeft weinig plezier in Marum
4 maart 2017 - Jeannet Stellink
NKC A2 - Moedig Voorwaarts A1

NKC had beloofd om ons vandaag met 30 -1 van de vloer te vegen, zij vonden na de wedstrijd in Vledder dat wij gewonnen hadden met hulp van de scheidsrechter. Het gevaarlijke spel wat zij toen speelden werd namelijk zonder pardon afgefloten, met als reden dat het vragen was om blessures! Als een scheidsrechter dat vindt mag hij daar voor fluiten. Bij aanvang van de wedstrijd vandaag was de sfeer dan ook gelijk “gespannen”.

Onze eerste aanval, bestaande uit Yvonne, Emy, Martijn en Max openden de score, namelijk met een prachtige doorloopbal van Yvonne in de 5e minuut. NKC maakte een minuut later de stand gelijk, tegen ons eerste verdedigingsvak bestaande uit Mariska, Sylvia, Eva, en Kasper. In dit vak werd al snel duidelijk dat de heer tegen Eva lichamelijk contact zocht, alleen niet op een sportieve manier. NKC scoorde in de volgende 10 minuten driemaal terwijl wij heel veel kansen misten, 4 – 1. Gelukkig scoorden we er drie op rij, doorloopbal van Martijn en Sylvia en een verdiende, zwaar bevochten strafworp voor Eva die dit keer wel werd verzilverd door Mariska. We stonden weer gelijk, 4 - 4, hier had NKC geen rekening mee gehouden en ze begonnen nog gemener te spelen. Armen wegtrekken, dwars door MV-spelers heen willen, duwen en slaan als de bal al lang weg is enzovoort. NKC kreeg van de scheidsrechter met dit gedrag ook nog eens een strafworp mee, maar Emy bracht de stand weer gelijk met een prachtige doorloopbal, 5 – 5. Hierna kwamen we voor de tweede maal op voorsprong deze wedstrijd door een afstandsschot van Sylvia, helaas scoorde NKC ook nog in de laatste secondes voor de pauze zodat we met gelijke stand de pauze ingingen 6 – 6.

In de pauze waren we het met elkaar eens dat het weliswaar gelijke stand was maar dat we meer hadden verdiend en dat we ondanks hun spel ons “keurig” gedroegen in het veld, we lieten ons niet gek maken door hun agressieve spel, we hadden zelfs op voorsprong kunnen staan, gezien de kansen. Ik kreeg te horen dat Eva nog eens een flinke duw mee kreeg na het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft. Het adrenaline gehalte nam toen al toe bij mij. Ik waarschuwde het team om nu niet te verslappen want anders zou het wel eens kunnen gebeuren dat ze zomaar bij ons weg zouden lopen. Saskia kwam het veld in voor Max, deze nam dus de pen over van haar en ging de score bijhouden.

Het fluitsignaal voor de tweede helft ging en we begonnen scherp en fel, dit kon NKC niet waarderen. Bij ons vielen de doelpunten net niet maar bij NKC zeker ook niet. Eva onderschepte de bal onder de korf en wat de tegenstander toen bij haar flikte... Laat ik het zo zeggen Eva had heel gemakkelijk een arm kunnen breken! Dit deed het bloed van mij koken en ging verhaal halen bij de scheidsrechter maar ook zeker bij de tegenstander van Eva. De scheids had niets gezien zei hij met een lach, tegenstander van Eva zei helemaal niets, dit was achteraf ook maar goed want ik was in staat om hem aan te vliegen als je zo bewust zo’n overtreding maakt! Na deze actie, wist NKC goed “gebruik” te maken van de scheidsrechter en stonden ze voor we het wisten met 4 punten voor, 10 – 6. In de vijftiende minuut hoorde ik weer een duidelijke klap, dus weer doorslaan nadat de bal was weggegooid. Ik gaf op een duidelijke manier bij de scheidsrechter aan dat hij daar eens op moest letten. Weer kreeg ik te horen dat hij dat niet zo zag en dat ik op de bank moest plaats nemen, dit onder luid geklap van het NKC publiek. Ik klapte terug naar het publiek, maar dat kon de scheidsrechter niet waarderen want ik moest door deze actie de zaal verlaten. In het laatste kwartier wisten de junioren (in de steek gelaten door hun coach) niet meer te scoren maar NKC ging nog vrolijk door met 3 doelpunten.

Jacob Joling schrijft normaal het verslag, maar deze was vandaag geveld door de griep thuis gebleven en dus moest ik ook nog eens dit verslag schrijven, maar ach… nu heb ik het mooi van mij af kunnen schrijven en is inmiddels mijn adrenaline gehalte weer aardig gezakt.

Eindstand: 13-6