Jeugd wint van Leonidas
6 maart 2017 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Leonidas/de Hoeve

De inhaal wedstrijd van de Moedig Voorwaarts junioren tegen Leonidas/de Hoeve werd vanavond vanaf 18:45 gespeeld in de Spronk. De MV aanval werd uitgevoerd door Mariska Koning, Sylvia van Kampen, Martijn Schrijver en Kasper Joling. Zij overdonderden daarmee Leonidas compleet want het was binnen een paar minuten al 2-0 door afstand schoten. 2 kansen en 2 keer raak! Yvonne van Kampen, Saskia van Munster, Wessel Greveling en Wybren Kuperus namen vervolgens de aanval over en ook waardoor binnen 10 minuten 4-0 op het scorebord prijkte door een afstand schot en doorloop bal van Wessel. Pas na 20 minuten was Leonidas in staat ook iets te doen en konden zij 4-1 maken.Opnieuw kon Sylvia met een afstand schot scoren waarna Leonidas weer hun 2de punt konden scoren. Vervolgens kon Wessel en daarna Martijn de stand op 7-2 zetten. Ook nu kon Leonidas een derde punt maken maar Wessel was op dreef en kon even voor de pauze nog met een doorloopbal en een afstand schot 9-3 op het score bord zetten.

Ondanks dat de junioren als een trein gingen zijn er wat wisselingen geweest namelijk Emy Otten voor Sylvia en Max Stoevelaar voor Martijn Schrijver. MV moest na deze wisselingen even wennen en dus bleven score aanpassing even uit tot Mariska de korf wist te vinden en via afstand schot 10-3 kon maken.

Dit was het startsein van een echte wedstrijd. Waar Leonidas voorheen af en toe een kansje kon benutten konden zij in de 2de helft na ook enkele spelers gewisseld te hebben beter in hun spel komen. Omdat we er vanuit gingen dat ook Leonidas ging wisselen hebben we Eva Thalen pas later gewisseld. Dus na enkele minuten spelen Ging Eva als heer Wybren vervangen. Vanaf dat moment wisten MV en Leonidas wisselend de korf te vinden en werd de wedstrijd spannender. Leonidas begin door als eerste 2 keer te scoren waarna kon Saskia 11-5 maken, Eva had zaterdag een zware wedstrijd gehad en was enigszins geblesseerd waardoor zij na plm minuten speler weer werd terug gewisseld met Wybren. Emy kon vervolgens 12-5 maken en opnieuw Mariska 13-5. Opnieuw nam Leonidas het voortouw en wisten 3 keer te scoren. waarna Yvonne 2 keer en opnieuw Emy de stand op weer op 16-9 zetten. Even voor het eind signaal kon Leonidas opnieuw te scoren en wist Yvonne het laatste punt te scoren waardoor met een eindstand van 17-10 terecht de winstpunten aan MV toebehoorden.

Hadden de MV junioren een week eerder al een paar weken niet gespeeld, nu hadden we in een week tijd drie wedstrijden in de benen. En de junioren die ook met het eerste mee speelden zelfs nog meer! Van ritme gebrek was nu dus niets te zien. Ze wisten elkaar goed te vinden wat pas aan het einde wat lastiger bleek omdat Leonidas eindelijk enige grip op de wedstrijd op de wedstrijd te krijgen maar al met al waren ze duidelijk de beteren wat de eindscore terecht laat zien.

Eindstand: 17-10