Jeugd laat punten liggen
6 mei 2017 - Jacob Joling
SIOS A2 - Moedig Voorwaarts A1

Deze zaterdag speelden de junioren van Moedig Voorwaarts uit tegen SIOS A2 op het kunstgras van sportpark Molenwiek te Wolvega. Voor veel spelers de eerst keer dat ze daar spelen omdat we meestel tegen SIOS A2 in de zaal competitie.De wedstrijd begon rond 14:15 en werd gefloten door dezelfde scheidsrechter als bij de eerdere uit wedstrijd tegen SIOS waar de junioren geen goed herinneringen aan hebben. De wedstrijd begon met Wessel Greveling, Eva Thalen, Max Stoevelaar en Yvonne van Kampen in de aanval waarbij Eva l snel MV op voorsprong kon zetten. Enkele minuten daarna deed Eva dit opnieuw en voor SIOS het wist stond het 0-2. Na de vak wissel namen Sylvia van Kampen Emy Otten, Kasper Joling en Martijn Schrijver de aanval over en kon Sylvia al snel opnieuw scoren. Daarna werd het even rustig maar kon SIOS 2 keer scoren: 2-3. Vervolgens konden Eva en vervolgens Sylvia scoren en de scorebord op 2-5 zetten.Met slechts nog 1 minuut kon Sylvia opnieuw scoren en ging MV met eem mooie 2-6 voorsprong de rust in.

Hoewel MV gedegen en snel speelde en er dus weinig reden om te wisselen. Echter omdat we afgesproken hadden dat iedereen zou spelen en Eva nog herstellend was van een blessure werden Max en Eva gewisseld voor respectievelijk Wybren Kuperus en Saskia van Munster. Ook SIOS had gewisseld zo bleek op het veld en daarmee werd de wedstrijd echt anders.

De verse SIOS speler was van een ander kaliber dan de andere SIOS spelers; Snel, handig, lang en iemand die gemakkelijk scoort. Dit werd al snel duidelijk toen zijn eerste grote afstand schot meteen raak was. Saskia scoorde vrij snel daarna waarmee de stand op 3-7 kwam. Daarna Was het SIOS wat de klok sloeg. Vooral de wissel maakte de ene na de andere punt, vooral afstandschoten. MV zakte terug en kon geen punt meer maken. Dat wil zeggen ze speelden nog wel goed, maar de bal viel niet meer in de korf. Menig keer bijna maar dat is helaas niet genoeg. SIOS kon echter wel makkelijk scoren en zo kwam de eind stand op 13-7 te staan.

Naast de wissel van SIOS leek MV tegen 9 spelers te spelen, namelijk opnieuw de scheidsrechter. Waar deze in de eerste helft voornamelijk nergens voor floot, floot zij in de tweede helft bij een overtreding van SIOS voor SIOS en dus als wij een vrijebal verwachten kreeg SIOS deze. De uitleg die we alleen kregen was "andere kant" blijkbaar kon zij het zelf ook niet uitleggen.

MV speelde vanmiddag in drie kwart van de wedstrijd sterk. Heel sterk maar zonder te kunen scoren. De laatste helft van de tweede helft ging de rem er steeds meer op. Niet omdat de junioren moe waren maar om blessures te voorkomen. Al met al was dit deel van de wedstrijd niet leuk en kan MV terug kijken op een grotendeels goed gespeelde wedstrijd. Helaas waren de laatste 15 minuten de belangrijkste waarbij MV minder speelde en daar de wedstrijd verloor.

Eindstand: 13-7