Jeugd moet helaas punten laten liggen
14 januari 2017 - Jacob Joling
SIOS A2 - Moedig Voorwaarts A1

Vandaag, zaterdag 14 januari, floot de scheidsrechter het startsignaal voor de return van de A's van Moedig Voorwaarts tegen SIOS (W) A2. De wedstrijd was meteen een echte wedstrijd en Sios ging meteen voortvarend van start waardoor MV al snel tegen een 3-0 achterstand aan keek. Sios bleef onverminderd tempo houden maar ook MV begon grip te krijgen en kon na herhaaldelijke pogingen terug komen met een afstandschot van Emy Otten die op dat moment samen met Yvonne van Kampen, Wybren Kuperus en Wessel Greveling in de aanval was. MV was weliswaar volop in de aanval maar kon niet scoren wat Sios wel kon en zo kon Sios weer naar 6-1 uitlopen voordat Emy dit keer met een doorloopbal 6-2 kon maken. Als eerst volgende kon Sylvia van Kampen na een vrije bal met een doorloopbal 7-3 maken waarna Sylvia samen met Eva Thalen, Kasper Joling en Martijn Schrijver weer de verdediging in konden zodat opnieuw Emy, ook via een doorloopbal, 7-4 kon aantekenen. Helaas kon MV ondanks alle pogingen eerst niet scoren maar Sios kon tot de rust uitlopen naar 10-4.

In de rust is bij MV is Wybren gewisseld door Max Stoevelaar en Yvonne door Saskia van Munster en hebben we de situatie doorgenomen en de strategie voor de tweede helft doorgenomen. Dit gaf in de 2de helft meteen swung en MV pakte direct het initiatief met 2 doorloopballen van Wessel waardoor het al snel 10-6 stond. Ondankst dat MV meer grip had op de wedstrijd kon Sios toch weer uitlopen naar 12-6. Toen was het weer de beurt aan MV en Saskia door 2 doorloopballen de score op 12-8 zetten. Sylvia en Eva brachten de score naar 12-10 wat MV op zich weer in de wedstrijd brachten. Sios was echter nog niet klaar en kon ondanks het goede spel van MV toch weer uitlopen naar 15-10 wat ook uiteindelijk de eindstand werd.

Waar Sios en MV in de wedstrijd beide last van hadden was het slechte fluiten van de scheidsrechter. Duidelijke overtredingen werden bijna niet bestraft en bij simpele zaken als een uitbal, voetbal enzovoort werd gewoon niet gefloten. Omdat Sios van nature uit een duw en trek team is, wat zij nu ook weer volop deden, had vooral Sios hier het meeste voordeel bij en dat was in de stand te zien. Veel punten werden gescoord dankzij snijden, uit de handen slaan vasthouden enz. Uiteindelijk was MV wel goed aan het spelen maar moet het zijn meerdere in Sios erkennen omdat zij gemakkelijker konden scoren en dus moest MV ook nu de punten laten liggen.

Eindstand: 15-10