Jeugd laat wederom punten liggen
15 april 2017 - Jacob Joling
De Hoeve / Leonidas A1 - Moedig Voorwaarts A1

Vandaag speelden de junioren van Moedig Voorwaarts voor het eerste op de mooie kunstveld accommodatie van de Hoeve/ Leonidas net buiten de Hoeve. Even voor 2 uur werd het startsein van de wedstrijd gegeven en al vrij snel stond de Hoeve voor. MV gaf tegen gas en kon na meerdere pogingen uiteindelijk via een doorloopbal van Sylvia van Kampen, die samen met Saskia van Munster, Max Stoevelaar en Martijn Schrijver de aanval voor hun rekening namen, langszij komen. Vrij snel daarna kon Emy Otten die samen met Wessel Greveling, Mariska Koning en Wybren Kuperus de aanval over hadden genomen, MV met een afstand schot op voorsprong zetten: 1-2. In de minuten daarna was het echter de Hoeve die de scores voor hun rekening namen door uit te lopen naar 3-2. Saskia zette MV vervolgens weer op 3-3 met een doorloop bal en opnieuw Emy die MV weer op voorsprong zette. 3-4. de Hoeve kon daarna weer op 4-4 komen maar Martijn tekende alweer 4-5 aan. Opnieuw was het de Hoeve die weer kon scoren waardoor we de rust in gingen met een kleine 6-5 achterstand.

In de rust werd Max gewisseld door Kasper Joling maar ondanks de wissel kon de Hoeve uitlopen naar 8-5. Sylvia kon daarna 8-6 maken en daarmee was het voor MV even afgelopen en kon de Hoeve uitlopen naar 13-6. Opnieuw ging het vervolgens op en neer. Wessel kon na een net gemiste strafworp met een klein kansje de stand op 13-7 zetten. Saskia kon 14-8 maken en 16-9 maken middels strafworpen voor overtredingen op Sylvia. Uiteindelijk werd de eindstand 17-9.

De wedstrijd werd bepaald door een makkelijk scorend de Hoeve en een niet makkelijk scorend MV. Opnieuw was MV heel veel kansen nodig want hoe vaak de bal bijna in de korf viel maar uiteindelijk toch niet is net meer te tellen. Het voor de Hoeve bekende kunstgras, met een flinke laag zand waardoor het bijna op een strand leek, had volgens mij geen invloed op het spel van MV die zich prima speelde en was het in eerste instantie de sterkere ploeg en de vechtlust bleef wel aanwezig maar het geloof in een goed einde leek steeds minder te worden. De junioren van MV hebben helaas opnieuw de punten bij de tegenpartij achter moeten laten en staan daardoor nog steeds zonder punten.

Eindstand: 17-9