Winst voor MV jeugd!
20 mei 2017 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - de Hoeve/ Leonidas A1

Even voor 10 uur floot Marinus Doorten als scheidsrechter het startsignaal voor alweer de een na laatste veld wedstrijd van het voorjaar veld van 2017. MV begon de aanval met Emy Otten, Yvonne van Kampen, Wybren Kuperus en Kasper Joling maar de Hoeve/ Leonidas bleek in hun eerste aanval al snel te kunnen scoren en dus keek MV al in de derde minuut tegen een 0-1 achterstand aan. In de twaalfde minuut scoorde de Hoeve/ Leonidas opnieuw en konden Wessel Greveling, Max Stoevelaar. Sylvia van Kampen en Saskia Munster de aanval voor MV overnemen. Sylvia kom MV al vrij snel weer in de wedstrijd brengen door 1-2 te maken maar opnieuw was het echter de Hoeve/ Leonidas die daarna scoorde. Nu werd MV ook feller en kon Emy scoren en Kasper met een in een sprong gevangen en gegooide bal 3-3 maken. Ook Sylvia ging in deze modus mee en ineens stond MV met 4-3 voor. De Hoeve/ Leonidas liet dit niet op zich zitten en tegengas geven en kon uitlopen naar 4-6. Ondanks dat Sylvia nog 5-6 kon maken ging MV toch met 5-7 achterstand de rust in.

In de rust werd Yvonne gewisseld door Mariska Koning en werden er specifieke speel afspraken gemaakt om het de Hoeve/ Leonidas lastiger te maken.

Inde tweede helft ging de Hoeve/ Leonidas weer voortvarend van start en wist vrij snel te scoren en zette MV op een 5-8 achterstand. MV gaf de moed echter niet op en begon te jagen en te storen waardoor het spel van de Hoeve/ Leonidas werd verlamd en MV een inhaal slag kon maken. Zo maakte Kasper met een klein kansje uit een vrije bal 6-8 en bracht Saskia uit een strafworp en met een afstand schot de stand terug naar 8-8. De Hoeve/ Leonidas wist echter opnieuw MV op 1 punt achterstand te brengen maar MV kon via Mariska's doorloopbal en Sylvia's afstand schot weer op voorsprong komen : 10-9. De Hoeve/ Leonidas kon echter opnieuw op gelijke hoogte komen wat MV nog verder naar het uiterste dwong. Gelukkig kon Emy door een vrije bal en Mariska opnieuw met een doorloop bal MV nu op 12-10 zetten. Hoewel de Hoeve/ Leonidas nog wel weer wist te scoren kon MV uiteindelijk met 12-11 de punten naar zich toetrekken.

Hoewel de MV junioren opnieuw en vooral in de eerste helft nog al eens bal verlies hadden waren ze strijdbaarder en feller dan de vorige wedstrijden en juist waar de vorige wedstrijden in de tweede helft er matiger gespeeld werd was dit nu niet aan de orde, De junioren bleven drukken en dit resulteerde in de volle winst! Ondanks het om en om spel van vooral achter staan maar dankzij het willen blijven strijden konden MV junioren vandaag aan het einde het verschil maken. Hoewel een gelijkspel niet onterecht was geweest is de volle winst een lekker resultaat en zijn de junioren nu van de nul af!

Eindstand: 12-11