Jeugd houdt punten thuis
21 januari 2017 - Jacob Joling
Moedig Voorwaarts A1 - Noveas A1

Even voor half zes floot scheidsrechter Marinus Doorten het startsein voor de return wedstrijd van Moedig Voorwaarts A1 tegen Noveas A1 uit Steenwijk. MV startte dit keer traag en had even een aanloop nodig om in het spel te komen. Noveas had dit niet en voor MV het wist moest het tegen een 0-2 achterstand aan kijken. Met deze achterstand in het hoofd kon MV toch zijn draai te vinden en terug begon te knokken. Voor Noveas het wist was MV toch weer in de wedstrijd door 2 strakke afstand schoten van Emy Otten die samen met Yvonne van Kampen, Max Stoevelaar en Wessel Greveling op dat moment voor MV in de aanval waren. Na de vak wissel namen Saskia van Munster, Sylvia van Kampen, Martijn Schrijver en Wybren Kuperus de aanval succesvol over en kon Saskia al snel de voorsprong voor MV op 3-2 zetten.Wat volgde was het om en om scoren van Noveas en MV waarbij Emy opnieuw van afstand scoorde en Sylvia met een doorloopbal en een klein kansje kon scoren.

MV kon uiteindelijk met een lichte voorsprong de rust in gaan en Eva Thalen werd direct na de rust gewisseld voor Yvonne en kon Eva vrij snel na het begin van de 2de helft al MV op 7-5 zetten. Noveas kon vanaf dat moment geen vuist meer maken. Noveas had wel kansen maar miste veel waarbij MV 's niet alleen meer kansen had maar ook minder miste en Sylvia met een klein kansje, Martijn met 2 afstand schoten en Wessel van grote afstand en een doorloopbal de stand gemakkelijk op 12-5 kon zetten. In de laatste minuten kon Noveas toch nog scoren en op 12-6 komen maar Eva kon opnieuw met een afstand shot scoren wat de eindstand op 13-6 zette.

MV had weliswaar een slechte start maar bleef de rest van de wedstrijd overtuigend spelen en kon mede dankzij de veelvuldige kansen tot een mooie eind score komen. Daarnaast was de verdediging voldoende om het aantal kansen van Noveas tot een minimum te beperken en daar waar andere tegenstanders nog wel eens plegen te scoren liet Noveas het vandaag afweten en dus kon MV dit keer de punten thuis houden en bij eigen totaal optellen.

Eindstand: 13-6