Laatste wedstrijd van de jeugd
27 mei 2017 - Jacob Joling
Noveas A1 - Moedig Voorwaarts A1

Eerder dan de officiƫle 10.30 floot de scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd Noveas A1 tegen Moedig Voorwaarts A1 op sportpark de Gagels in Steenwijk. Moedig Voorwaarts begin met in de aanval Wybren Kuperus, Max Stoevelaar, Emy Otten en aanvoerder Eva Thalen. Helaas kon Noveas direct gemakkelijk scoren en stond MV al binnen 2 minuten op een 0-2 achterstand. Na de vakwissel namen Martijn Schrijver, Kasper Joling, Sylvia Kampen en Mariska Koning de aanval over. Ook zij moesten vrij snel opnieuw een afstand schot incasseren en keken ze al in de 3de minuut tegen een 0-3 achterstand aan. Het was vervolgens Emy die de nul van het scorebord kon halen door 3-1 te maken maar al snel daarna kon Noveas opnieuw scoren maar kon Kasper door een strafworp op 4-2 maken en Emy opnieuw scoren waardoor we al weer op 4-3 stonden. Helaas kon Noveas vervolgens scoren waar MV het liet liggen. Zo kon Noveas ondanks de vele bijna scores van MV uitlopen naar 7-3. Even voor de rust kon Emy echter middels 2 treffers de schade beperken tot 7-5 wat ook de rust stand was.

In de rust zijn de wissels op basis van gelijke aantallen wedstrijden gedaan en is Saskia van Munster gewisseld voor Mariska Koning, Wessel Greveling voor Wybren Kuperus en Yvonne van Kampen voor Sylvia van Kampen.

Opnieuw moest MV vrijwel direct na het begin van de 2de helft alweer de eerste tegen punt incasseren.Maar kon Martijn met een mooi afstand schot 8-6 aantekenen. Noveas ging echter gewoon door en alweer hun negende punt maken en hoewel Wessel met een doorloopbal 9-7 kon maken, liep Noveas uit naar 11-7. Ondanks dat Eva en Emy nog de stand konden bijwerken naar 11-9 was daarmee de wedstrijd gespeeld en bleven de punten achter in Steenwijk.

Voor Noveas was dit een alles of niets wedstrijd. SIOS die boven aanstond moest ook nog spelen en als SIOS tegen de Hoeve/ Leonidas gaat verliezen kunnen zij nog, samen met SIOS, kampioen worden. Op het moment van schrijven was dit nog niet duidelijk en in mijn ogen is die kans klein maar Noveas moest hier natuurlijk voor gaan. Dit alles was niet direct merkbaar in het spel van Noveas maar mogelijk wel bij de scheidsrechter die de regels niet bepaald eenduidig toepaste.Zo werden echt duidelijk verdedigde ballen die zelfs tot scores leiden niet gefloten waar werden duidelijk geen verdedigde scores van MV wel als verdedigd afgefloten. Al met al her en der vreemde beslissingen. Dit was eigenlijk best jammer ten aanzien van het spel waarin de beide partijen goed aan elkaar gewaagd maar waar MV het vooral verloor door de vele gemiste kansen.

Voor de junioren van MV was dit een laatste kans om te winnen omdat de junioren in het nieuwe veld seizoen allemaal verder gaan als senioren. Helaas mocht de winst er niet zijn. De junioren spelen al vanaf 2014 samen na een samenvoeging van de D en C junioren teams. Nadien zijn hier nog enkele spelers bij gekomen en weggegaan maar is sindsdien wel een hecht team ontstaan die altijd met plezier hebben gespeeld. Dit team zal nu verdeeld gaan worden over het eerste en tweede senioren team en dus betekende het eind fluit signaal van deze wedstrijd niet alleen het einde van de wedstrijd maar ook het einde van de junioren bij MV.

Eindstand: 11-9